A hétvége nem csak a valódi autóversenyzés szerelmeseinek hozott izgalmakat, hanem a virtuális térben csatázók számára is számtalan élményt kínált. A VMRL (Virtual Motorsport Racing League) powered by Simboostr 2 Forma-1-es bajnokságának nyitófutama zajlott le, ahol a virtuális pilóták kiélhették versenyzés iránti szenvedélyüket.

Az első futam a portugáliai Portimao pályáján került megrendezésre, ahol Kökény Tamás, a Mercedes versenyzője az élre tört, és végül diadalmasan intette be a célvonalat. Kökény-Vincze kettős, a Mercedes színeiben, uralta a versenyt, bemutatva, hogy a szimulációs autóversenyek is tele lehetnek adrenalinval és versenystratégiai döntésekkel.

A pálya, amely digitális formában is megtartotta azokat a karakterjegyeket, melyek a valódi versenyzés során is megmutatkoznak, technikai kihívást jelentett a versenyzők számára. A kvalifikáció és a 50%-os verseny izgalmai mellett a VMRL YouTube csatornáján a nézők is nyomon követhették a futam minden pillanatát.

A verseny időmérőjének eredménye alapján Kökény Tamás a pole-ból indulva, vezette végig a versenyt, habár a pálya adta kihívások és a riválisok támadásai többször is próbára tették. Az első körök után nem csak az élen volt kavargás, hanem a mezőny közepén és végén is. Néhány korai baleset és az ezt követő biztonsági autós fázisok mindenképpen behatárolták a pilóták taktikai mozgásterét.

A verseny későbbi szakaszában a két Mercedes stabilan, de kihívásokkal tarkítottan hozta le a köröket, és a biztonsági autó ismételt beavatkozása egy kisebb sprintté alakította a verseny végét. Kökény Tamás és Vincze Dávid, a Mercedes két versenyzője, az első helyen, illetve mögötte érkezett, bár a verseny sokszor dobta fel a helyezéseket a különböző incidensekkel.

A futam végeztével a Kökény-Vincze páros egyértelműen bizonyította, hogy az egyéni és a konstruktőri bajnoki cím is reális cél lehet számukra a szezonban, bár a további futamok még számtalan meglepetést tartogathatnak.

A versenyzők és a nézők számára is sok tanulsággal szolgálhat ez a futam: a technikai kihívások, az autóbeállítások és a versenystratégia egyaránt kritikus szerepet játszanak a virtuális térben, ahogyan a valóságban is. A szimulációs versenyzés egy újabb példája annak, hogy a virtuális sportágak milyen valósághű élményt és izgalmakat képesek nyújtani mind a résztvevők, mind a nézők számára.

A VMRL szezonja csak most kezdődött, így a csapatok és versenyzők továbbra is a lehető legjobb eredményekért küzdenek a digitális aszfalton, mindez pedig garantáltan izgalmas pillanatokat és fordulatok